Follow Us @irabeauty.my

Thursday, 14 September 2017

ESP TURUN & MAINTAIN BERAT BADAN

Thursday, September 14, 2017 1 Comments
57KG → 46KG

Biar gambar berbicara..hihi... Testimoni diri ira sendiri after consume ESP Shaklee dari 2016 sehingga 2017.

Perbezaan berat 2013 dan berat pada 2017

Trowback gambar-gambar masa zaman belajar di UiTM Machang dulu, lepastu tergelak sorang-sorang.. Dulu berisi lagi dari sekarang.. Berat sebelum masuk UiTM 43kg jer, masa belajar berat naik jadi 57kg😱. Padahal tiap-tiap hari ira jalan kaki naik turun bukit pegi kelas... tapi STILL berat naik 14kg..huhu

Masa tu Ira belum kenal Shaklee dan belum lagi consume Shaklee.. .

Tapi Alhamdulillah, sejak consume ESP Shaklee start 2016 berat turun jadi 46kg dan maintan sampai sekarang, tahun 2017😍.. kulit pun bertambah cerah sikit dari masa zaman belajar u dulu.. i loikee 😍😍 .

So in love with ESP Shaklee #shakleeeffect sebab banyak bantu ira untuk turun dan maintainkan berat badan walaupun ira makan tak hengat duniaπŸ˜….


ESP memberi rasa kenyang, tenaga, dan cepat kurus.

Nak cuba ESP? WhatsApps Ira untuk sebarang pertanyaan/order/guide/consultation.

IRA RADZI
018.386.1002
Your Trusted Shaklee Distributor

http://www.wasap.my/+60183861002

COD Sg. Buloh, Shah Alam, Subang Jaya, Ara/Kota Damansara, Kelana Jaya
Pengeposan Seluruh Malaysia

KEBAIKAN ESP SHAKLEE

Thursday, September 14, 2017 0 Comments
Mesti uolls selalu dengar tentang ESP kan. Apa ESP tu? Kenapa orang suka dan menjadi kegilaan penggemar pengguna Shaklee.. Okay, mari ira terangkan ye.

ESP Shaklee


ENERGIZING SOY PROTEIN atau nama glamournya ESP membekal sumber protein dan memberikan tenaga berterusan. ESP berasaskan Protein tumbuhan iaitu SOYA.

ESP Shaklee adalah soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (NON-GMO). Jadi segala kebaikan soya tu adalah asli dan tidak berkurang.


Jom tengok apa bestnye ESP Shaklee ni.

KEBAIKAN ESP SHAKLEE


Nak KURUS : ESP mengawal selera makan dan rasa kenyang dengan lebih lama.

Nak PUASA : ESP membekalkan tenaga sepanjang hari.

 Nak TAMBAH SUSU IBU : ESP menggalakkan penghasilan susu dan susu menjadi lebih pekat serta menyokong perkembangan bayi.

 Nak CANTIK : ESP memberikan kulit yang cantik, otot, kuku dan rambut yang sihat.

 Nak SIHAT : ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya dan mengurangkan risiko kanser.

 Nak SUBUR / HAMIL : ESP dapat membantu keseimbangan hormon dan kurangkan gejala menapos.

 Nak KAWAL KENCING MANIS : ESP mengawal kepekatan gula dalam darah.

 Nak KAWAL KOLESTROL : ESP menyokong paras LDL kolestrol


No wonder lah ESP ni salah satu supplement WAJIB consume untuk semua orang sama ada baru nak cuba-cuba consume supplement Shaklee atau yang dah lama consume Shaklee. Senang kata semua umat manusia yang ingin sihat dan kekal sihat amat disyorkan minum. 😊

So apa lagi.. yang tak pernah try apa kata uolls pun cuba untuk rasai perbezaan dia. Memang BEST



IRA RADZI
018.386.1002
Your Trusted Shaklee Distributor

http://www.wasap.my/+60183861002

COD Sg. Buloh, Shah Alam, Subang Jaya, Ara/Kota Damansara, Kelana Jaya
Pengeposan Seluruh Malaysia

Wednesday, 13 September 2017

Masker ESP dan Vitamin C Shaklee

Wednesday, September 13, 2017 0 Comments
Hai semua.. malam ni ira terExtra rajin pulakπŸ˜„.. Rasa nak manjakan muka dengan pakai mask. Lama dah rasa tak buat masker ni. So malam ni nak buat masker ESP Shaklee campur Sustained Release Vita C.

Bestkan Sahklee ni, selain makan untuk kesiahtan, boleh jugak buat mask.. Two in one gitteww..hehe.. Ok, macam mana cara nak buat Masker ESP + Sustained Release Vita C. Ha.. senang jer.. Lets check it put.


πŸ”Ή CARA BUAT MASKER ESP & VITAMIN C SHAKLEE πŸ”Ή
  

1. Ambil 1 biji Sustained Realesed Vita C dan hancur kan nya. Boleh hancurkan guna sudu je.. Lenyek-lenyek je sampai jadi serbuk.

Sustained Release Vita C
Vita C yang bertukar menjadi serbuk selepas dihancurkan.
2. Ambil 1 sudu kecil ESP.. (Dalam gambar ni ira guna separuh je dari sudu besar tu.). Tak kisah sebenarnya berapa ESP yang uolls nak letak. Kemudian campur dengan Vita C yang dah dihancurkan tadi.

ESP
3. Masukkan sedikit air dan kacau sampai rata. Sampai jadi macam dalam gambar dibawah.

Campuran Vita C dan ESP menjadi masker.


4. Dah siap Masker ESP + Vita C Shaklee😊😊. Dah bolehlah apply kat muka bila jadi macam dalam gambar diatas. Sapu di seluruh muka.

5.  Biarkan sampai kering.. Dah kering, basuh dengan air bersih dan nanti uolls rasa la kulit uolls.. mesti rasa licin lembut bak princess gittew..ewahh..hehe


Senangkan cara buat masker ESP & Vita C Shaklee ni.. Tak sampai 3 minit pun dah siap. Ira jamin uolls suka dan mesti repeat nanti.. Kesannya kulit makin anjal, jerawat susah ank singgah 😍.


SELAMAT MENCUBA !

Promosi SHAKLEE Sempena Hari Malaysia 2017

Wednesday, September 13, 2017 0 Comments
OMG!!! Shaklee suka sangat buat kejutan. Tapi kejutan kali ni sangat la WOW kebabom 😍😍. Best sangat kejutan yang Shaklee buat kali ni.


Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017

Shaklee ni jarang buat kejutan-kejutan macam ni..tapi kali ni surprise dia sangat la WoW 😍😍.. IT'S VIVIX !! VIVIX uollss😍.. PROMOSI HANYA 1 HARI SAHAJA, 16 SEPTEMBER 2017 SAHAJA.

Jarang Shaklee buat diskaun untuk vivix ni.. Dalam setahun kekadang 2 kali ja dia bagi surprise macam ni untuk Vivix.

Uolls yang nakkan VIVIX, meh cepat-cepat grab Promosi SHAKLEE Sempena Hari Malaysia 2017. Bukan selalu Shaklee buat promosis HARGA TERJUNAM terlajak laris macam ni..

Yang best nya kali ni siap ada LUCKY DRAW lagi uolss.. Wahhh.. Sahklee memang betul-betul bikin hati ku melompat-lompat kali nih 😍.  Hadiah-hadiah dia pun BEST-BEST belaka. Tengok la poster. Gempaks !

Beli Twin Pax Vivix berpeluang untuk join LUCKY DRAW.. Wahhh πŸ˜πŸ˜ƒ!

Meh kita check it out yang best dengan PROMOSI SHAKLEE SEMPENA HARI MALAYSIA


Promosi 1:Vivix Twin Pax

Beli dua botol Vivix dalam 1 resit dapat:
  • Diskaun Harga 5% (Jimat RM 40)
  • FREE Membership (Jimat RM 69)
  • 5% Cash Bonus (Extra RM 30+)
  • FREE Postage (Jimat RM 10)
  • 1x Lucky Dip (Peluang Hadiah sehingga RM 250++)
  • Beli Harga Pasaran : RM 950
  • Beli dgn FREE Membership : RM 806
  • Untung Daftar : RM 144 + Jimat (16 Sept) : RM 150
  • Jumlah Untung Besar : RM 294 !


BUKAN ITU SAJA !

Siapa yang buat belian 200uv pun layak join  LUCKY DRAW  tau!.

PROMOSI 2: Belian 200uv Dalam 1 Resit
  • Beli mana product shaklee sehingga 200uv dan uolls layak dapat FREE MEMBERSHIP (Bernilai RM68.90)
  • 1x Lucky Dip (Peluang Hadiah sehingga RM 250++)
  • Berpeluang untuk beli dengan harga ahli (jimat 30%)
Boleh dah la start set dengan kawan-kawan and collect order bagi cukup 200uv then dapat la join LUCKY DRAW πŸ˜ƒ.

ok, ingat tau PROMOSI ni berlangsung:

Hanya 16 Sept. 2017! 

Hanya 16 Sept. 2017!


Hanya 16 Sept. 2017!


Jangan lepaskan peluang grab PROMO VIVIX HARGA TERJUNAM ni !

Untuk info lanjut/order, WhatsApp Ira.

018.386.1002 ← Klik SINI untuk WhatsApp Now.
Your Trusted Shaklee Distributor

atau klik je sini → ORDER NOW


Thursday, 2 March 2017

Tanda-tanda Kekurangan Vitamin C

Thursday, March 02, 2017 0 Comments
Apakah tanda-tanda jika badan anda kekurangan Vitamin C?


Gejala Kekurangan Vitamin C

πŸ”Έ Gusi berdarah
πŸ”Έ Tanda2 lebam pada badan (salur darah lemah)
πŸ”Έ Luka lambat sembuh
πŸ”Έ Sering letih, lemah
πŸ”Έ Anemia
πŸ”Έ Salur darah mengecil dan mudah runtuh
πŸ”Έ Rambut gugur
πŸ”Έ Sakit sendi
πŸ”Έ Darah dalam mata
πŸ”Έ Kulit kering dan gatal
πŸ”Έ Masalah pencernaan


Bagaimana Cara Mengatasinya?


Dengan pengambilan Vitamin C yang secukupnya dapat secukupnya. Seseorang memerlukan 500mg-1000mg Vitamin C sehari untuk keperluan tubuh. Vitamin C boleh didapati dari sumber-sumber pemakanan seharian seperti buah-buahan.


Sumber Vitamin C dalam pemakanan seharian:

πŸ”Έ Lada Benggala Merah - 100g/1 biji kecil (125mg Vitamin C)
πŸ”Έ Lada Benggala Hijau - 100g/1 biji kecil (80mg Vitamin C)
πŸ”Έ Kiwi - 100g atau 1 1/3 cawan (93mg Vitamin C)
πŸ”Έ Brokoli - 100g atau 1 cawan (90mg Vitamin C)
πŸ”Έ Betik - 2/3 biji betik atau 100g (61mg Vitamin C), 1 biji betik (96mg Vitamin C)
πŸ”Έ Strawberi - 2/3 cawan atau 100g (60mg Vitamin C)
πŸ”Έ Oren - 1 biji oren kecil ( 53mg Vitamin C), 1 cawan jus oren (124mg Vitamin C)
πŸ”Έ Nanas – 100g atau 1/9 dari 1 biji nanas (48mg Vitamin C)
πŸ”Έ Tembikai Melon – 1 biji tembikai melon atau 100g ( 37mg Vitamin C)
πŸ”Έ Limau Gedang- Setengah lbiji lima gedang / 100g (31mg Vitamin C)


Tetapi, bolehkan anda makan semua makan-makanan diatas untuk mencukupkan 500mg-1000mg vitamin C sehari? Susah kan.. Oleh itu cadangan pengambilan supplement sangat digalakkan.


Sustained-Release Vita C Plus

Sangat RECOMMENDED untuk anda. Kerana:

πŸ”Έ Vitamin C Shaklee yang diperbuat daripada ekstrak Jagung iaitu sumber asli Vitamin C.
πŸ”Έ 1 biji tablet Vita-C Plus bersamaan dengan 7.5 biji Oren



Shaklee Difference:


✩ Vitamin C pertama yang semulajadi dan bertindak secara ‘Sustained Release’ (dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat di dalam). Sebanyak 100 mg dilepaskan setiap jam selama 5 jam untuk satu tablet.

✩ Vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘Sustained Release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

✩ Kandungan Vitamin C dlm 1 biji tablet bersamaan 7.5 biji oren.

✩ Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan Bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin C dengan lebih baik.



Tuesday, 28 February 2017

Vitamin C Shaklee

Tuesday, February 28, 2017 0 Comments

Apa itu Vitamin C? 

Vitamin C atau asid askorbik (asid L-askorbik atau L-askorbat) merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan beberapa spesies haiwan tertentu, dan juga merupakan salah satu dari jenis-jenis vitamin utama. Vitamin C sangat penting untuk tubuh badan manusia. 


Vitamin C Shaklee : Sustained Release Vita-C Plus


Vitamin C Shaklee yang diperbuat daripada ekstrak Jagung iaitu sumber asli Vitamin C.

1 biji tablet Vita-C Plus bersamaan dengan 7.5 biji Oren




Kebaikan Sustained Release Vita-C Plus

⭐ Membantu meningkatkan sistem imun badan (sebagai ‘Protector gate’ untuk mengelakkan badan mudah dijangkiti/terkena penyakit)
Mempercepatkan proses penyembuhan luka
Merangsang pembentukan kolagen
⭐ Merupakan antioksidan bagi melawan radikal bebas yang boleh memusnahkan sel
⭐ Membantu dalam proses penghadaman
⭐ Membantu memulihkan batuk, selesema, resdung, demam
Membantu menperbaiki masalah insomnia (sukar tidur)
Membantu mengembalikan hormon stress dan memastikan fungsi kelenjar adrenal berjalan dengan sempurna.
Merangsang pengeluaran T-cells untuk membantu melawan kanser
⭐ Membantu penyerapan zat besi dengan baik supaya membina sel darah merah yang sihat
⭐ Membantu mencerahkan kulit dan melambatkan penuaan
⭐ Membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah
⭐ Mengurangkan jerawat dan memudarkan parut


DISCLAIMER

These products are not intended to diagnose,treat,cure or prevent any disease.